De perfecte reismand voor katten

geplaatst in: Katten en stress | 1

Je moet naar de dierenarts, maar hoe krijg je je kat dat reismandje in. Je kat in reismand krijgen kan best lastig zijn. Het zweet breekt je uit alleen al bij de gedachte aan het gevecht dat je moet leveren om je kat er in te krijgen. Er zijn ook veel verschillende reismanden, maar wat is nou de beste reismand voor katten? In deze blog worden al je vragen rondom katten vervoeren beantwoord.


Geen zin om te lezen, bekijk dan deze video

Stap 1 om je kat in reismand te krijgen!

Stap 1 om kat in reismand te krijgen is allereerst natuurlijk een geschikte reismand. Want hoewel sommige reismanden er zeer aantrekkelijk uitzien zijn de meeste niet zo geschikt. Daarom hebben we voor jou op een rijtje gezet waar je op moet letten.

Kat in reismand

Tips voor een goed reismand:

    • Stevig zijn en steun bieden: als eerste moet een reismandje stevig zijn, zodat de kat steun heeft als hij er in zit. Bedenk dat het voor je kat best een raar gevoel is als hij vooruit gaat terwijl hij zelf niet beweegt. Een stoffen mand voldoet om deze reden niet.

    • Makkelijk schoon te maken: het gebeurt regelmatig dat een kat op transport plast of poept in het mandje. Meestal komt dit door angst, maar is je kat wagenziek dan kan hij maar zo gaan braken. Wel zo fijn als je dit dan goed schoon kan maken. Een rieten mand is dan niet zo praktisch.

    • Met afneembare bovenkant en deur: op het moment dat je kat vanuit zijn eigen territorium, in zijn mandje, in een onbekende ruimte wordt gezet, is het reismandje nog de enige houvast die je kat heeft. Eenmaal bij de dierenarts willen de meeste katten er dan ook graag in blijven. Doordat je de deur en de bovenkant er af kan halen, kan de kat zo lang mogelijk in de bodem blijven zitten. De dierenarts kan je kat grotendeels in het mandje onderzoeken, wat voor de kat op deze manier minder stress oplevert.

    • Groot genoeg om languit in te liggen en om te draaien: uiteraard moet de reismand groot genoeg zijn, het is al heel onprettig om totaal geen controle over de situatie te hebben, maar het wordt helemaal erg als je ook nog niet eens zelf kan beslissen hoe je zit of ligt omdat je mandje zo klein is dat je je niet om kan draaien. Daarnaast is het ook fijn als je languit in het mandje kan liggen, misschien doet je kat dat niet omdat hij te gestrest is, maar hij heeft dan in ieder geval zelf de keuze.

Als je bovenstaande tips gebruikt, kom je vrijwel zeker uit op een plastic reismand met afneembare bovenkant en deur, groot genoeg voor jou kat. Wil je weten hoe je er nou voor zorgt dat je kat zelf in de reismand gaat, houdt dan onze vlogs en blogs in de gaten. Binnenkort gaan we je dat namelijk vertellen.

Kattengedragstherapie analyseert kattengedrag, en is gericht op het verhogen van het geluk van katten. Als je na het lezen van deze blog nog steeds moeite hebt met je kat in reismand stoppen overweeg dan om een kattengedragsconsult aan te vragen.

Reismand

Reismand

Reismand voor je kat: Afneembaar deksel en deur, goed schoon te maken, stevig. Kat kan in bodem blijven zitten tijdens onderzoek bij dierenarts.

Deze pagina bevat affiliate links naar producten die ik zelf gebruik of waarvan ik weet dat katten er gelukkiger van worden. Wanneer je via deze links aankopen doet, ontvang ik mogelijk een commissie. Dit kost jou niets extra. Voor meer informatie klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *