Mijn missie is alle huiskatten van Nederland gelukkig maken!

Sonja van Straten is dierenarts en kattengedragstherapeut

Ik ben Sonja van Straten, dierenarts en daarnaast ook kattengedragstherapeut. Uiteraard ben ik gek op katten, en jij vast ook, anders was je hier niet terecht gekomen!

Inmiddels ben ik ruim 25 jaar dierenarts en heb ik mijn speciale interesse in de katten geneeskunde verder uitgebreid door de opleiding Feline Medicine, van de CVE (Centre of Veterinary Education) te volgen.

Ik merkte echter tijdens mijn werk dat eigenaren naast gezondheidsvragen, veel vragen hadden over het gedrag van hun kat, dus besloot ik ook de opleiding tot katten gedragstherapeut bij Tinley Academie te volgen. Daar leerde ik katten pas echt goed begrijpen.

"Het is mijn doel om alle huiskatten van Nederland en gezond en vrolijk leven te geven!"

Waarom is gedragstherapie belangrijk?​

De wereld van de gedragstherapie is volop in ontwikkeling en waar ‘vroeger’ gedacht en verteld werd dat we dieren niet konden vergelijken met mensen (antropomorfisme) is de wetenschap nu een heel ander pad ingeslagen.

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat dieren net zoals mensen een levendig emotioneel leven hebben, wat hun gedrag (en daarmee ook hun gezondheid en welzijn) in sterke mate beïnvloedt, net zoals het dat bij ons doet.

 

SPELEN 01

Fear Free certified proffesional

Ik ben Fear Free gecertificeerd, wat zowel in mijn werk als dierenarts maar ook als kattengedragstherapeut goed van pas komt.

Angst is een negatieve emotie die het welzijn van katten sterk verminderd. Een kat met chronische of frequent terugkerende angst is per definitie geen gelukkige kat.

Als Fear Free Professional doe ik er daarom alles aan om angst te voorkomen en/of te behandelen. Dit draagt enorm bij aan hoe gelukkig een kat zich voelt en dat past perfect bij mijn missie.

Fear Free Level 3

Wat wil ik bereiken?

Als dierenarts of als gedragstherapeut werken is natuurlijk op zich al fantastisch werk. Maar als je zoals ik graag wilt dat alle katten gelukkig zijn en het goed hebben, dan is dat niet genoeg.

En zo ontstond het idee om via video’s mensen uitleg te geven over katten gedrag. Op deze manier kan ik namelijk veel meer eigenaren bereiken en daardoor veel meer katten gelukkig maken.

En precies dat is dus mijn missie, alle huiskatten van Nederland gelukkig maken!

CATS 01

Hoe ben ik kattengedragstherapeut geworden?

Om een dier gedragsmatig goed te kunnen helpen moet er dus rekening gehouden worden met zijn emotionele leven. 

Naast mijn opleiding tot katten gedragstherapeut bij de Tinley Academie heb ik voor een verdere verdieping in emoties van dieren en de invloed daarvan op hun gedrag de internationaal erkende opleiding COAPE diploma in Animal Behaviour (dipCABT) bij Centre of Applied Pet Ethology (COAPE) gedaan. 

Heb jij na het zien van de video’s en het lezen van de adviezen op deze site nog steeds problemen met het gedrag van jouw kat? Dan kom ik je graag helpen door middel van een kattengedragsconsult aan huis.

Help mij mijn missie te bereiken en deel het YouTube kanaal van de Gelukkige Huiskat!