DAAR ZIT JE DAN, GEDUMPT IN HET ASIEL!

geplaatst in: Uncategorized | 0

Waarom? Je kon het gewoon niet meer opbrengen. Om te plassen in die kattenbak. Er zat een kap op zodat de mensen geen last hadden van de stank. Maar jij wel! Hij stond in de drukke bijkeuken, zodat de mensen er geen last van hadden. Maar jij wel! Er was maar 1 kattenbak, voor 3 katten, zodat de mensen er geen last van hadden. Maar jij wel!

Je hebt je best gedaan, maar het ging niet meer. Je natuurlijke behoefte om op een schone, rustige plek te plassen, waarbij je goed overzicht had om mogelijk gevaar te zien aankomen, won het. Dus ging je op de voor jouw perfecte plek plassen. Op een kleedje in een hoek van de kamer. Daar had jij geen last van, maar je baasje wel. En daarom zit je nu hier. Je snapt het niet, je deed niets verkeerd. Je volgde gewoon je instinct. Maar wie begrijpt dat? Wie wil je nu nog hebben? Je hebt een stempel met ‘onzindelijk’ op je leuke koppie. Maar dat ben je helemaal niet! Je bent gewoon een kat met normale katten behoeftes. Daar is niks geks aan!

Wat een zielig verhaal, hoor ik je denken. Maar wel keiharde realiteit: onzindelijkheid is een belangrijke reden om een kat naar het asiel te brengen. 

Onzindelijkheid bij de kat kan meerdere oorzaken hebben. Blaasontsteking, problemen rond de kattenbak en stress (omgevings – en sociale stress) zijn de meest voorkomende oorzaken van onzindelijkheid. Gelukkig is onzindelijkheid in de meeste gevallen goed op te lossen. Het is daarbij wel belangrijk om de achterliggende oorzaken te achterhalen en te behandelen. 

Want elke kat is anders en de oorzaak waarom precies jouw kat onzindelijk is is zeer waarschijnlijk ook net weer anders dan bij een andere kat. Die oorzaak of reden voor de onzindelijkheid MOET verholpen worden.

Wil je meer weten over de ideale kattenbak?

In deze video’s vertellen wij jullie alles over de kattenbak en hoe onzindelijkheid vaak voorkomen kan worden door juist kattenbak gebruik.

Heb je een onzindelijke kat en wil je direct aan de slag?

Daarvoor hebben we een hand-out gemaakt wat bedoeld is om jou als eigenaar te helpen direct al goede maatregelen te nemen en om te voorkomen dat je onnodige en soms kostbare tijd en geld verliest. (Het is geenszins een vervanging voor een consult van een dierenarts of kattengedragstherapeut).

Liever direct professionele hulp inschakelen?

Dat is echt een super goed idee! Maak vandaag nog een afspraak voor een gedragsconsult. Hoe eerder het probleem bij de bron wordt aangepakt hoe sneller en effectiever de oplossing. Zodat jij weer snel kunt genieten van je kat, maar bovenal zodat jouw kat zich snel weer gelukkig voelt!

Kattenbak

Trixie kattenbak XXL e1705591307683

XXL Trixie kattenbak: L 71 x B 56 × H 25 cm. De grootste ‘officiële’ kattenbak. 

Kattenbakvulling

Kattenbakvulling

Fijnkorrelig, klontvormend en geurloos grit. 

Deze pagina bevat affiliate links naar producten die ik zelf gebruik of waarvan ik weet dat katten er gelukkiger van worden. Wanneer je via deze links aankopen doet, ontvang ik mogelijk een commissie. Dit kost jou niets extra. Voor meer informatie klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *