Al jong wist ik dat ik dierenarts wilde worden, dat was ook niet zo gek, want ik ben opgegroeid met allerlei dieren (honden, katten, konijnen, cavia’s, muizen, kippen). Inmiddels ben ik ruim 24 jaar dierenarts en heb mijn speciale interesse in de katten geneeskunde verder uitgebreid door de opleiding, Feline Medicine, van de CVE (Centre of Veterinary Education).

Ik merkte echter tijdens mijn werk dat eigenaren naast gezondheidsvragen, veel vragen hadden over het gedrag van hun kat, dus besloot ik ook de opleiding tot katten gedragstherapeut bij Tinley Academie te volgen. Daar leerde ik katten pas echt goed begrijpen.

Daarnaast ben ik ook Fear Free gecertificeerd, wat zowel in mijn werk als dierenarts maar ook als katten gedragstherapeut goed van pas komt.

Mijn eerste huisdier nadat ik afgestudeerd was, was (hoe kan het ook anders) een kat, Knillis. Kort daarna volgden er nog twee, Jelle en Julius. Inmiddels zijn deze katten overleden. Maar zonder katten leven lijkt me bijna onmogelijk en zo kwamen Streep en Stip (broer en zus) in mijn leven, allebei uit het asiel. Je zult ze regelmatig in onze video’s voorbij zien komen.

Als dierenarts of als gedragstherapeut werken is natuurlijk op zich al fantastisch werk. Maar als je zoals ik graag wilt dat alle katten gelukkig zijn en het goed hebben, dan is dat niet genoeg. En zo ontstond het idee om via video’s mensen uitleg te geven over katten gedrag. Op deze manier kan ik namelijk veel meer eigenaren bereiken en daardoor veel meer katten gelukkig maken. En precies dat is dus mijn missie!