SONJA VAN STRATEN

Dierenarts / Kattengedragstherapeut

Al jong wist ik dat ik dierenarts wilde worden, dat was ook niet zo gek, want Ik ben opgegroeid met allerlei dieren (honden, katten, konijnen, cavia’s, muizen, kippen). Inmiddels ben ik ruim 23 jaar dierenarts.
De laatste jaren heb ik me extra verdiept in de katten geneeskunde door de opleiding, Feline Medicine, van de CVE (Centre of Veterinary Education). Ik merkte tijdens mijn werk dat eigenaren veel vragen hadden over het gedrag van hun kat en daarom besloot ik de opleiding tot katten gedragstherapeut bij Tinley Academie te volgen. Daar leerde ik katten nog veel beter begrijpen.

Mijn eerste huisdier nadat ik afgestudeerd was, was een kat, Knillis. Kort daarna volgden er nog twee, Jelle en Julius. Inmiddels zijn deze drie katten overleden, maar zonder katten leven lijkt me bijna onmogelijk en zo kwamen Streep en Stip (broer en zus) in mijn leven, allebei uit het asiel. Je zult ze regelmatig in onze video’s voorbij zien komen.

Als dierenarts of als gedragstherapeut werken is natuurlijk op zich al fantastisch werk. Maar als je zoals ik graag wilt dat alle katten gelukkig zijn en het goed hebben, dan is dat niet genoeg. Toen Emily dan ook met het idee kwam om via video’s mensen uitleg te geven over katten gedrag, was ik hier onmiddellijk voor. Op deze manier kunnen we namelijk veel meer eigenaren bereiken en daardoor veel meer katten gelukkig maken. En precies dat is onze missie!