EMILY BRUINES

Paraveterinair / Kattengedragstherapeut

Ik ben sinds 2008 werkzaam als paraveterinair  –  dierenartsassistente en sinds 6 jaar werk ik op een dierenartsenpraktijk alleen voor katten. Ik ben altijd al gek op dieren geweest en heb een heleboel huisdieren gehad: hamsters, cavia’s, konijnen, kippen, honden en paarden. Toen we onze eerste katten kregen was ik helemaal om en wilde ik meer weten over het gedrag van deze fascinerende wezens. Tijdens mijn studie tot kattengedragstherapeut aan de Tinley Academie ben ik Sonja tegen het lijf gelopen. We hadden een enorme klik en een gezamenlijke visie en toen is het idee voor De gelukkige huiskat ontstaan!

Ik blijf graag up-to-date over de nieuwste ontwikkelingen over kattengeneeskunde en kattengedrag. Ik ga daarom ook graag naar nascholing en volg met veel plezier aanvullende cursussen.

Mijn man, dochter en ik staan thuis volledig in dienst van onze drie Maine Coons: Ghinzu, Loki en Flynn en onze Europese Korthaar Spekkie. Deze laatste is als klein kitten aangereden en is dakloos op het werk gebracht. Na een zwaar revalidatieproces heb ik de zorg voor hem op mij genomen en heeft hij bij ons thuis een vast plekje verworven. Je zult onze katten regelmatig in onze video’s voorbij zien komen.